Investimate Zaferi: Fakültemiz Öğrencilerinden Yatırım Dünyasında Başarı!

Bu sene 9.’su düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı sanal yatırım yarışması Investimate’de Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nden 2 öğrenci dereceye girdi. Fakültemiz Ekonomi ve Finans Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Muhammed Yasin DURAN ve 4. Sınıf öğrencisi Muhammet Murat AKDOĞAN Sanal Borsa Yatırım yarışmasında 6 hafta boyunca Borsa İstanbul’dan alınan anlık verileri kullanarak sanal sermayesini en çok artıranlar arasında yer aldı. 6 hafta sonunda bakiyelerini en çok artıran 50 kişi arasından yazdıkları strateji raporları ile finale kalmayı başarmışlardır. Finalde alanda uzman jüri karşısında yapılan sunumlar sonucunda Muhammed Yasin DURAN birincilik, Muhammet Murat AKDOĞAN ise üçüncülük ödülüne layık görülmüştür. Derece yapan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

02 Mayıs 2024