Fakültemizin İlk Akademik Kurulu Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul toplantısı yapıldı. Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda gerçekleşen Akademik Kurul toplantısına; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali BİLGİN, Prof. Dr. Selahattin KAYNAK, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem SORUÇ, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ, fakülte yönetimi ve akademisyenler katıldı.

Kurulda ilk söz alan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’na dair genel değerlendirmelerde bulundu. Dekan Yılmaz Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kuruluş tarihi olan 2 Kasım 2023 tarihinden itibaren fakültenin kurumsallaşma sürecinde yapılan çalışmalardan bahsederken, akademik ve idari kadroya ilişkin bilgiler verdi. Fakülte öğrencilerin mevcut durumunun mercek altına alındığı kurulda Yılmaz, birimin gelecek döneme ilişkin kısa ve orta vadeli stratejik hedeflerini aktardı. Son olarak fakülte bünyesindeki bölümlerin gündeme getirdiği tartışma konuları Akademik Kurul Toplantısında istişare edildi.

Ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut AYDIN’ın yaptığı konuşmada 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nın Samsun Üniversitesi’ne hayırlı olması temennisinde bulunarak yükseköğretimde eğitime dair yenilikçi yaklaşımlar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimde klasik yöntemlerden ziyade öğrencilerin ilgisini arttıracak ve daha etkin, interaktif bir öğrenme sürecine zemin hazırlayacak yöntemlere yönelinmesi gerektiğini vurgulayarak yenilikçi yöntemlerin önemine dikkat çekti. Üniversitelerin birbirleriyle nasıl işbirliği yapabileceğini ve öğrencilerin eğitim materyallerini nasıl daha etkili kullanabileceklerini dile getiren Rektör Aydın, öğrencilere yönelik ölçme ve değerlendirme sistemlerinde yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini, vize ve final gibi geleneksel sınav yöntemlerinin yanı sıra öğrencilere pratik bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri alternatif değerlendirme yöntemlerinin sunulması gerektiğini ifade etti. Rektör Aydın son olarak, eğitim süreçlerinde esneklik ve yenilikçiliğin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin mevcut yönetmeliklerin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim kalitesini artırabileceklerini belirtti. Siyasal Bilgiler Fakülteleri özelinde yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini söyleyerek, konuşmasını eğitimde kalitenin artırılmasının önemine vurgu yaparak sonlandırdı.

Dilek ve temennilerin dile getirildiği toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

21 Şubat 2024
200 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı