OKAF’24 Kariyer Zirvesi Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde “Yetenek Her Yerde” teması ve “100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı” mottosuyla düzenlenen “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı” (OKAF’24), TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Fuar boyunca fakülte öğretim üyelerimizin moderatörlüğünde birçok etkinlik gerçekleştirilirken birçok atölye çalışması ile öğrencilerimize eşsiz deneyimler sunuldu.

Risk Sende Oyunu ve Ekonomik Tabu Oyunu: Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Samsun Salonu’nda düzenlenen bu oyunlar, finansal bilinci eğlenceli bir şekilde artırmayı amaçladı.

Finansal Okuryazarlık: Ekonomi ve Finans bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Ömer AKKUŞ, Doç. Dr. Atakan DURMAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Bahadır KARAKOÇ tarafından sunulan Trade Master Standı, finansal okuryazarlık ve yatırım bilinci hakkında önemli bilgiler sundu.

Dr. Eren Günhan ULUSOY (Ulusoy Un ve Söke Değirmencilik YK Başkanı): Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin KAYNAK moderatörlüğünde “Bugünün Hayali, Yarının Hasadı” başlıklı konuşmasında, girişimcilik ve iş dünyasındaki başarı için gerekli stratejileri ve motivasyonları aktardı.

Ümit DEDEZADE (Samsu Börek Kurucu Genel Müdürü): Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurullah EREM moderatörlüğünde “Küçük Bir Evin Mutfağında Başlayan Başarı Hikayesi” başlıklı sunumunda, girişimcilik yolculuğunu ve Samsu Börek’in kuruluş hikayesini anlattı. Dedezade, küçük bir ev mutfağından başlayarak nasıl bir marka yarattıklarını ve bu süreçte karşılaştıkları zorluklar ile başarıya ulaşma stratejilerini paylaştı.

Dr. Muhiddin ŞAHİN (Türkşeker Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı): Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ moderatörlüğünde “Kariyer Fırsatları ve Kamu İktisadi Teşekkülleri” başlıklı sunumunda, kamu sektöründe kariyer yapmak isteyenlere yönelik fırsatlar ve tavsiyeler sundu.

Dr. Cemalettin KÖMÜRCÜ (Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı): Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Talha PAŞAOĞLU moderatörlüğünde “Yarınların İnşasında Kaynakların Verimli Kullanımı” başlıklı konuşmasında eğitim programları ve teknoloji alanında kariyer yapmak isteyenler için sunduğu fırsatlar hakkında bilgi verdiler.

Serkan KARABACAK (SPL Genel Müdürü): Ekonomi ve Finans bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Atakan DURMAZ moderatörlüğünde “Sermaye Piyasalarında Lisanslama Sınavları” hakkında bilgi verdi ve finans sektöründe kariyer yapmak isteyenler için önemli ipuçları paylaştı.

Prof. Dr. Ahmet Faruk AYSAN (Hamad Bin Khalifa University KATAR): Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü öğretim üyesi Doç Dr. Merve KILIÇ KARAMAHMUTOĞLU moderatörlüğünde “Paranın Yeniden İcadı: Dijital Paralar” konulu konuşmasında, finans sektörünün geleceği ve dijital paraların ekonomideki rolü üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Prof. Dr. İsmail Hakkı GENÇ (American University of Sharjah / UAE): Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa ÇAKIR moderatörlüğünde Doç. Dr. Mustafa ÇAKIR “Samsun’dan Teksas ve Dubai’ye Uzanan Ekonomi ve Kariyer Yolculuğu” başlıklı sunumunda, ekonomi alanında kariyer yolculuğunda bilgisayar programlarında veri ve veri kullanımının öneminden bahsederken, araştırma ve geliştirme merkezlerinde kariyer yapmanın önemi ve bu alanda başarılı olmanın yollarını katılımcılara aktardı.

‘Yetenek Her Yerde’ teması ve ‘100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı’ mottosu ile gerçekleştirilen OKAF’24’te her bir etkinlik ve atölye, öğrencilerimize kendi alanlarında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni hobiler ve ilgi alanları keşfetmelerine olanak sağladı.

 

14 Ocak 2024
244 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı