Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Başvuru Sonuçları Açıklandı

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2. dönem bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Değerlendirme sonucunda Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 10 farklı bölümden 31 farklı öğrenci projesi TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı. Böylelikle bir önceki döneme göre proje desteği alamaya hak kazanan bölüm sayısı 5 kat, öğrenci projesi sayısı 6 kat arttı.

TÜBİTAK tarafından fakültemizde desteklenen proje sayısındaki artışa dikkat çeken İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan ÇAĞAN başvuru yapan bölüm ve öğrenci sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lisans öğrencilerinin bu tarz projelerde yer almasının onların akademik gelişimine ve araştırmacı ruhuna yaptığı katkıya vurgu yapan ÇAĞAN, projeleri TÜBİTAK tarafından destek kazanan tüm öğrenci ve danışmanları kutladığını ifade etti.

2209-A Tablo
18 Mayıs 2022